minosites

munkavállalók és munkáltatók részére

w munkaerő2

Mit tegyek, ha nem találok elég munkaerőt a cégem számára? Ha nem válnak be akiket felvettem? Hogyan tartsam meg a jó embereimet?

Van aki keresi a megoldást, és van aki próbálja elodázni a változtatást. Sokan nem szívesen néznek szembe azzal sem, hogy a munkaerőpiacon igen nagy számban roma munkaerővel találkozhatnak.

Ha valaki időben és előrelátóan építi HR stratégiáját, már ma megteszi az első lépéseket a roma munkavállalók felé, mert most még van merítési lehetőség. Ehhez viszont más módszereket kell alkalmazni mint eddig!

Szakszerű és tapasztalatokon alapuló segítséget kínálunk!

Lehetőségek

A kellő számú és minőségű munkavállaló biztosítására két út lehetséges:

    • a meglévő munkavállalókat megtartani, megbecsülni és fejleszteni,
    • a munkaerőpiacon jelenlévőket felkészíteni és kinevelni.

Vannak olyan hátrányos helyzetű emberek, akiknek nehézséget okoz új munkahelyre jelentkezni, ami számos okra vezethető vissza. A potenciális munkavállalók jelentős számát roma nemzetiségűek adják. Felmerül a kérdés: hogyan lehet hátrányos helyzetű embereket integrálni a munkavállalók körébe és megtartani őket hosszabb távon?

w romamunkasok


A MentalTraining csapata sok tapasztalattal rendelkezik ezen a speciális módszert igénylő területen. Kidolgoztunk egy sajátos módszert arra, hogyan lehet a hátrányos helyzetű illetve roma emberekből is felelősségteljes, lojális és kitartó munkaerőt formálni, természetesen a munkaadók együttműködésével. Kétségtelen, hogy módszerünk több munkával és invesztícióval jár, mint egy egyszerű toborzós-próbaidős-elbocsájtós folyamat, de hatékonysága hosszabb távon bebizonyosodik.

Alapelv

A rendszerelmélet szerint, ha a rendszer egyik eleme változik, az a többire is hatással lesz. A változtatást értelemszerűen a munkáltatónak kell kezdeményezni, hiszen ott vannak szellemi és anyagi erőforrások. Így, ha a munkáltató hozzáállása változik, új elemmel bővül, az éreztetheti hatását a munkavállalói oldalon is!

A módszer

Módszerünk két elválaszthatatlan részből áll: munkáltatói és munkavállalói csomagból. A két csomag egymáshoz kapcsolódik. Mindkét részben komplett, egymásra épülő megoldást kínálunk a helyzet megoldására, természetesen nem általánosságban, hanem az adott cégre illetve munkahelyi környezetre adaptálva.

Reagáljon Ön is újszerűen a munkaerőpiac kihívására!

Szívesen válaszolok a témával kapcsolatos kérdésekreandi2
Medveczky Andrea – 06 70 426 0070