w slide kezdo

Több mint húsz éve történt, hogy egy lelki trauma után erős allergiás tüneteket éreztem. Kamaszkorom óta allergiás vagyok, hol jobban, hol kevésbé, hol tünetmentesen. Ez az eset azonban más volt...

Párás-ködös téli napon, amikor a fent említett lelki esemény után hazaértem, már nehezen vettem levegőt. Egyre rosszabb lett. Átmentem gyorsan a közeli orvoshoz, hogy még az esti rendelés vége előtt segítségét kérjem. Kaptam is valamit, a szer nevére már nem emlékszem csak arra, hogy nem sokat segített.

Egyre rosszabbodott a helyzet. Hajnali kettőkor már hörögtem és alig kaptam levegőt. Olyan szörnyű állapotban voltam, hogy imádkozni kezdtem: vagy legyek jobban végre, vagy haljak meg de gyorsan! Ekkor jutott eszembe az éjszakai ügyelet. Lassan ültem autóba, hogy a pulzusom fel ne menjen, s elegendő levegőt kapjak míg odaérek.

Az ügyeletes orvos hanyagul odavetette, ez az asztmások éjszakája, majd adott egy vénás injekciót. Javulni kezdett a helyzet, de a szívem egyre erősebben lüktetett. Levegőt már kaptam, de a kocsiba visszaülve rémülten figyeltem meddig erősödik egész testem lüktetése. Leizzadtam. Közel fél óra múlva tudtam hazaindulni, majd aludtam néhány órát.

Másnap irány a tüdőgondozó, ahol az éjszakai ügyeletes injekciójához hasonló, „szívdöglesztő” inhalátort kaptam. Drága doktor úr azzal „nyugtatott” (amivel az ügyeletes orvos is), hogy ez már így lesz életem végéig!

No azt már nem, gondoltam dühösen! Ahelyett, hogy életet öntenének belém, örökre beteggé akarnak tenni? Orvos az ilyen? Lehet, hogy orvos, de gyógyító biztosan nem! Azért is megmutatom! Majd én megmutatom..., ezen úrrá tudok lenni..., asztma nélkül fogok élni..., csakis rajtam múlik!

Ebben a pillanatban lenyugodtam. Lepergett rólam a külvilág minden rámrakódott mocska, elvárása, berögzültsége. Mint amikor a Balatonból kilépve lepereg testemről a víz, úgy éreztem egyik pillanatról a másikra megtisztulni magam, testileg, lelkileg, szellemileg egyaránt. Leültem egy padra, mélyet sóhajtottam a hideg levegőből, és néhány perc alatt tisztán láttam a lelki trauma okát, okozóját, vegytiszta összefüggéseit, benne a magam felelősségét, és a magától értetődő megoldást.

A biztonság kedvéért még néhány napig próbálkoztam az inhalátorral, majd két hétre rá, amikor feltörték a kocsimat és kiemelték belőle a táskámat (benne az inhalátorral), már meg sem ijedtem: ha elvitték, akkor nincs szükségem rá. Allergia azóta is előfordul olykor, de hasonló állapotba nem kerültem.

Az eset óta eltelt több mint húsz év alatt többször hálát adtam a Mindenhatónak amiért segített. Segített megváltozni. Megtanultam felülről látni a világot. Ilyenkor lényegtelenné válnak  az emberi hiúságok és gyarlóságok, a felvett szerepek és megjátszások. Ilyenkor világosan látszanak az emberi értékek, és másképp látszik a világ, benne az emberek és jómagam. Segített rádöbbenni, hogy higgyek saját bölcsességemben és tegyem amit jónak látok.

Amikor valamiért nem találom a kiutat, amikor köd elfedi el látásomat, elég felülemelkednem, és minden kérdésre tiszta, egyértelmű válasz hangzik el bennem. Ha valami, akkor ez kegyelmi állapot.

És persze húsz évvel ezelőtt segített leszokni a dohányzásról is, mert ha azóta is dohányoztam volna, már biztosan nem élnék. Kikényszerítette, amit magamtól nem tettem meg. Addig mesterkedett, amíg azt tettem, ami jó nekem. Jól megdolgoztatott testileg, lelkileg, szellemileg egyaránt.

Hogy miért tette ezt? Én tudom a válaszom, és Te tudod a tiédet?

Borbély László

Bejelentkezés:

Medveczky Andrea

w andi2
konduktor, szociális-mentálhigiénés szakember,
tréner, coach, tehetséggondozási szaktanácsadó,
felnőttképzési szakértő

telefon: 06 70 426 0070
(ha nem tudom felvenni, visszahívom)

Ha e-mailt szeretne küldeni...