w hirlevel

Életmesék

eletmesekEzen az oldalon nem céges ajánlatot, hanem személyes élettörténeteket, életút-kavicsokat talál, melyet olyan emberek írtak, akik megküzdötték a maguk sorsát, sírva-kacagva néztek szembe akár az ördöggel is. Minden féle rendű, rangú, korú emberek ők, akik megosztják érzéseiket, tapasztalataikat mások okulására.

Olvassa nyitott szívvel az egyre gyarapodó Életmeséket, hátha Önnek is segítenek!

Hosszú munkásságunk alatt azt tapasztaltuk, hogy az emberek nehezen fogalmazzák meg mire lehetnek büszkék életükben, ami egyedül az ő érdemük. Ami az ő cselekedetük nélkül nem jött volna létre. Amihez viszonyulásuk, látásmódjuk, gondolkodásmódjuk megváltoztatására és persze sok megpróbáltatásra volt szükség. Mi az a változás, fejlődés, amelyre igazán büszke lehet valaki. Mi az az erő, mi az a változtatás, ami segíthet abban, hogy egy nehéz helyzetben tovább gördítsük életünket.

Akkor is amikor mindent elveszítünk?!

Egy ifjú srác, aki túl van két szakmán és egy diplomán, egy stabil munkahely megléte mellett, mi másra is várna, mint egy stabil párkapcsolatra.

Tanulmányaim során, egészen a főiskoláig kitűnő voltam. Kitűnő érettségi, a főiskola utolsó évében köztársasági ösztöndíj, zárásképpen vörös diploma. Számomra az eredmények egybeforrtak ezzel a kiemelkedő minősítéssel. Ezek az eredmények nem maguktól hullottak az ölembe, mindig is szorgalmas és pontos tanuló voltam – gondoltam én – ... aztán az élet megtanított még pontosabbnak lenni...

Úgy 36 éves voltam, 13 évnyi házasság, 3 gyerek. Elvileg csodás élet. És akkor elkezdődött. Eleinte csak a metrón lettem rosszul egy kicsit. Nem kaptam levegőt, ájulhatnékom volt, a szívem, mint egy ijedt kismadár. Alig vártam a mozgólépcsőt, hogy siethessek föl a szabadba.

Furcsa ez a mondat egy óvónő szájából. Átgondolva életem elmúlt éveit, ez határozta meg, irányította, segítette a legnehezebb perceket, órákat, hónapokat.

Több mint húsz éve történt, hogy egy lelki trauma után erős allergiás tüneteket éreztem. Kamaszkorom óta allergiás vagyok, hol jobban, hol kevésbé, hol tünetmentesen. Ez az eset azonban más volt...