minosites

Munkaerő-fejlesztési csomag

szervezetfejlesztés – fókuszban a munkatársak

„Minden szervezet az abban résztvevő emberek személyiségétől válik azzá, ami.”

A munkatársak...
...tudásukkal, döntéseikkel, lojalitásukkal, testi-lelki-szellemi jóllétükkel végzik jövedelemtermelő munkájukat maguk és a cég javára.

A csomag elemei:

Abban segítünk, hogy odafigyeléssel, törődéssel hogyan lehet valódi előremozdulást elérni, amely a cég számára először növekvő együttműködésben és hatékonyságban, majd eredményességben lesz mérhető.

ceges profilozasA jelenleg elérhető legfejlettebb értékelési rendszer, a TTI SI® licencével rendelkezünk. A rendszer folyamatos fejlesztését a Target Training International támogatja a legjobb ön-megismeréssel foglalkozó szakértői háttérrel. A módszerrel egyéni és közösségi (munkahelyi) viselkedést, motivációt, kompetenciát, érzelmi intelligenciát lehet feltérképezni az egyéni profilok alapján, csoportos nézőpontból is. Ez a profil-rendszer a kiinduló pontja a közösség formálásának, az eredmények fokozásának, a céges és egyéni hatékonyság növelésének.

Mindaz, ami egy szervezetben történik, mindaz amit csinálnak vagy éppen nem csinálnak, az a szervezeti kultúra maga. Ez határozza meg a cégen belül uralkodó hangulatot, lojalitást és eredményességet.

Tapasztalatok, módszerek, következtetések

A felmérést az otthoni munkavégzés eredményességének és hatékonyságának monitorozására dolgoztuk ki. Tanulsággal szolgál a vezetőknek és a munkatársaknak egyaránt, valamint kiindulópontot adhat az esetleges változtatások átgondolásához.

cégek, szervezetek, intézmények számára

Munkaerő-fejlesztési témában összegyűjtött tréningek és képzések felsorolása; rövid tartalommal, a célcsoport megjelölésével és tudnivalókkal.

munkavállalók és munkáltatók részére egyaránt

w munkaerő2

Mit tegyek, ha nem találok elég munkaerőt a cégem számára? Ha nem válnak be akiket felvettem? Hogyan tartsam meg a jó embereimet?

Van aki keresi a megoldást, és van aki próbálja elodázni a változtatást. Sokan nem szívesen néznek szembe azzal sem, hogy a munkaerőpiacon igen nagy számban roma munkaerővel találkozhatnak.

Ha valaki időben és előrelátóan építi HR stratégiáját, már ma megteszi az első lépéseket a roma munkavállalók felé, mert most még van merítési lehetőség. Ehhez viszont más módszereket kell alkalmazni mint eddig!