w hatralek

Mindannyian tudjuk, hogy a szolgáltatások ellenértékét meg kell fizetni. Mégis előfordul, hogy valamilyen oknál fogva néhányan elmaradnak a havi befizetéssel. Itt kezdődhet a baj. Elég ugyanis akár egy-két hónapos elmaradás, és a következő havi fizetséggel együtt már olyan nagy lesz a teher a családon, hogy azt már nem tudják kifizetni, és a tartozás egyre csak nő és nő...

Ilyen esetekre van egy előnyös és hasznos módszerünk, mellyel igyekszünk segíteni azoknak, akik komolyan szeretnének kilábalni a bajból.

„Nem jó pénzt kölcsönkérni,
mert az ember más pénzét kapja meg rövid időre,
és a sajátját kell odaadni érte örökre." – közmondás

Mielőtt a hátralékrendezésről beszélnénk, érdemes pontosítani mit is értünk a fogalom alatt.

Hátralék: az a pénzbeli tartozás, amelyet bármilyen oknál fogva határidőig nem fizettünk be valamely szolgáltatónak.
(Szolgáltató lehet például vízmű, áram- vagy gázszolgáltató, illetve bank vagy pénzintézet.)

Rendezés: az elmaradt hátralék megfizetése.

Hogyan lehet az elmaradt hátralékot rendezni?

Először is a tartozást mindenképpen vissza kell fizetni. Ennek leggyakoribb és legegyszerűbb módja, ha az elmaradt összeget utólag befizetjük. Persze a késedelmes fizetés rendszerint többletköltséggel jár, ami lehet például késedelmi kamat, adminisztrációs díj, a lekapcsolt mérőóra visszakötésének díja stb.

De van olyan élethelyzet, amikor a család olyan magas összegű hátralékot halmoz fel, hogy azt önerőből igen nehezen tudja visszafizetni. Sőt, előfordulhat az is, hogy hátralék rendezése a család megélhetését veszélyezteti vagy már akadályozza is, és nagyon kicsi az esély arra, hogy a hátralékot belátható időn belül egyáltalán rendezni tudja.

Ilyen esetekben igyekszük olyan megoldással segíteni a családokat, amely a szolgáltatóknak is érdeke, és amely lehetővé teszi a szorult helyzetben lévő családok számára a hátralék rendezését.

A mi módszerünk

Egyrészt a szolgáltatókkal igyekszünk előnyös feltételeket kidolgozni a hátralékosok számára, másrészt a hátralékosokat rávezetjük azokra a tudnivalókra, amelyek segítségével a jövőben jobban be tudják osztani a családi kasszát, és számos olyan tudnivalóval ismertetjük meg őket, amelyek komoly segítséget nyújtanak életük további tudatos irányításához.

Aki a fentiek alapján úgy gondolja, hogy szüksége lehet a segítségünkre, és szeretne többet megtudni a lehetőségről, ide kattintva töltse ki kérdőívünket, amely még semmiféle kötelezettséggel nem jár.