Egy friss kimutatásból kiderül, hogy Magyarországon évről évre növekszik a végrehajtás alá kerülő ingatlanok száma. Idén 3600 esetben intézkedtek a végrehajtók különféle ingatlanok kiürítéséről, melyek mintegy 5%-a végződik kilakoltatással.

Az adatok szerint 2015-ben hozzávetőleg 2300 esetben jártak el a végrehajtók, 2016-ban már 3200 körül volt az esetek száma, idén pedig az előrejelzések 3600 alkalmat progrosztizálnak. Az esetek öt százalékában beszélhetünk kilakoltatásról, amikor az adósnak végképp el kell hagynia lakását, házát. Ilyenkor a rendőrség segítségére is szükség lehet. 

Ezzel párhuzamosan egyre több a sikeres ingatlanárverés, ami némi reményt jelenthet az adósnak arra, hogy a licitek nyomán kialakuló vételár egy része (a hitelezők kifizetése után) megmaradhat a számára. Egy új rendelkezés is az adós esélyeit növeli, mely szerint a becsérték száz százalékánál olcsóbban nem lehet elárverezni az adósok otthonát. Sajnos azonban többször előfordul az is, hogy egyetlen licit sem fut be, így a hitelezők és az adós is mindent elveszíthet.

Szerencsére már árverési összebeszélésről, trükkökről szó sem lehet, a licitálás ugyanis manapság csakis az erre kialakított elektronikus rendszeren keresztül történhet.

Forrás: http://magyaridok.hu/gazdasag/egyre-tobb-ingatlant-adnak-el-vegrehajtok-2554588/

Itt hívjuk fel mind a hátralékkal rendelkező lakosok, mind a kintlévőségeiket visszanyerni szándékozó bankok, szolgáltatók figyelmét a MentalTraining Team által alkalmazott Humánus Hátralékrendezési Modellre©, mely segítségével növelhető azon adósok száma, akik a végzetes árverezés helyett kilábalhatnak a bajból!